Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności określa ogólne zasady ochrony informacji poufnych dotyczących użytkowników, w tym danych osobowych, przez administratora tych danych.

Administratorem Państwa danych osobowych jest Paneldoor s.c., ul. Baranowicka 113/2 , 15-501 Białystok, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG) prowadzonej przez ministra właściwego ds. gospodarki, NIP 9662104447

Przekazane przez Użytkowników dane osobowe, szczególnie imię i nazwisko, adres, adres poczty elektronicznej, numer telefonu, przetwarzane są w celu:

  • realizacji zamówień, w tym ze świadczeniem usługi wysyłki towaru
  • odpowiedzi na korespondencję
  • wystawiania dokumentów księgowych

Zgodnie z obowiązującym prawem, dane osobowe Użytkownika mogą zostać przekazane podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie (firmy zajmujące się dostarczeniem zakupionych produktów, biuro rachunkowe) lub organom państwowym – jeśli wystąpią z takim żądaniem.

Użytkownik ma prawo dostępu do treści danych osobowych, a także ich poprawiania, aktualizacji oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych.

Dane będą przechowywane przez okres do maksymalnie 5 lat.

Mają Państwo prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych do jej wycofanie. Skorzystanie z prawa cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie danych, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.

Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.


Pliki cookies

Podczas pierwszej wizyty na naszej stronie internetowej wyświetlana jest informacja na temat wykorzystywania plików cookies. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyraża się zgodę na wykorzystywania plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę można w każdej chwili wycofać, usuwając pliki cookies z komputera oraz zmieniając ustawienia plików cookies w Państwa przeglądarce.

Cookies to niewielki informacje tekstowe, przechowywane na Państwa urządzeniu końcowym (np. komputer lub smartfon), które mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny. Celem wykorzystywania plików cookies jest prawidłowe działanie naszej strony internetowej oraz cele statystyczne.


Formularz kontaktowy oraz kontakt za pomocą poczty elektronicznej

Kontaktując się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej, w sposób naturalny przekazują nam Państwo swój adres e-mail jako adres nadawcy wiadomości. Ponadto w treści wiadomości mogą Państwo zawrzeć inne dane osobowe. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w takim przypadku jest Państwa zgoda wynikająca z zainicjowania kontaktu z naszą firmą. Państwa dane osobowe przekazane naszej firmie w ramach kontaktu e-mailowego, przetwarzane są wyłącznie w celu obsługi Państwa zapytania. Treść korespondencji może podlegać archiwizacji.


Logi Serwera

Korzystanie ze strony internetowej jest związane z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywane są pliki naszej strony. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera. Logi obejmują m.in. Państwa adres IP, datę oraz czas, a także informacje o Państwa przeglądarce internetowej oraz systemie operacyjnym. Logi są zapisywane oraz przechowywane na naszym serwerze. Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi z naszej strony oraz nie są przez nas wykorzystywane w celu identyfikacji. Logi stanowią materiał pomocniczy przy administracji stroną, zaś ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administracji naszą stroną oraz serwerem.

W związku z przetwarzaniem przez naszą firmę Państwa danych osobowych, przysługują Państwu następujące uprawnienia:

  • Prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, a także ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania
  • Prawo do wniesienia sprzeciwu dotyczącego przetwarzania danych
  • Prawo do przenoszenia danych
  • Prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu (jeżeli wcześniej wyraziłeś taką zgodę)
  • Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem przeze naszą firmę danych osobowych

Powyższe uprawnienia mogą Państwo realizować zgodnie z zasadami opisanymi w art.16 – 21 RODO, kontaktując się z nami przez e-mail: handel@paneldoor.pl